Aktualne novice

100 let priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

V društvu Prekmurksa Herbija se zavedamo, da je kulturnozgodovinska dediščina pomemben faktor, ki ...

Ovitek z znamko in kovanec

Obveščamo vas, da smo razdelili vse ovitke, ki so bili izdelani v okviru projekta, tako, da vam ...
Dragi rojaki!

Deca ste lüblene slovenske matere, slavne Slovenije, štera prebridke skuzé morete točiti. ... Poslüšajte jo, potrta srca, poslüšajte jo vsi mladi i stari, katoličanci i evangeličanci, bogati i soromaki, vsi ste njéni, nad vse vas razprestera svoje materne peroti, zato ka ste vsi njena deca, zato ka ste vsi Slovenci. To ste! ... To veselo vest, glas preradosten tvojega rešenja ti naznanja tvoja slovenska mati, mati Slovenija. Prekjezeroletno robstvo konec jemle. ... Veseli se, dobro slovensko lüdstvo, vüra tvoje slobode je odbila, vernost tvoja je plačo dobila!"


Jožef Klekl, star.
Novine, 17. avgust 1919

Aktualne novice

 

100 let priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

V društvu Prekmurksa Herbija se zavedamo, da je kulturnozgodovinska dediščina pomemben faktor, ki se ga današnjem času zanemarja ter ob vsem dogajanju in natrpanih urnikih, pozablja nanj. Zato so obeležitve zgodovinskih dogodkov še toliko bolj......http://www.prekmurje.org/100-let/
 
 

Ovitek z znamko in kovanec

Obveščamo vas, da smo razdelili vse ovitke, ki so bili izdelani v okviru projekta, tako, da vam jih na žalost ne moremo več poslati, na vašo prošnjo.
Upamo, da se bo v prihodnosti zgodba nadaljevala in da bomo lahko sodelovali pri projektih oživljanja zgodovine in ohranjanja kulturne dediščine Prekmurja, bodisi z brošuro, dokumentarnim filmom,.....
 
 

Virtualna knjižnjica

Vabimo vas, da nam posredujete predloge, glede vsebinskih pričakovanj virtualne knjižnjice.
V kolikor razpolagate z materiali, ki se vsebisnko nanašajo na temo spletne strani, vas prosimo, da nas kontaktirate in bomo s skupnimi močni vaše gradivo digitalizirali.
 
 

 


 
 

Ovitek z znamko in kovancem

V društvu še razpolagamo z nekaj primeri ovitkov spominskega kovanca in znamke, katerega vam lahko pošljemo v kolikor ste zainteresirani za ta izdelek. Sporočite nam vaše podatke na e-mail prekmurska.herbija@gmail.com in v kolikor boste dovolj hitri, boste po pošti prejeli ovitek. Ovitke bomo distribuirali do razdelitve celotne naklade.
 
 

Simbolično do dr. Turka

Na slovesni proslavi, ki so jo ob 91-letnici priključitve prekmurskih Slovencev k matičnemu narodu, pripravili v Črenšovcih, je tudi predsednik države dr. Danilo Türk prejel prekmurski pejnez in spominsko prekmursko znamko, ki sta bila izdana v okviru projekta.
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se