Aktualne novice

100 let priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

V društvu Prekmurksa Herbija se zavedamo, da je kulturnozgodovinska dediščina pomemben faktor, ki ...

Ovitek z znamko in kovanec

Obveščamo vas, da smo razdelili vse ovitke, ki so bili izdelani v okviru projekta, tako, da vam ...
Dragi rojaki!

Deca ste lüblene slovenske matere, slavne Slovenije, štera prebridke skuzé morete točiti. ... Poslüšajte jo, potrta srca, poslüšajte jo vsi mladi i stari, katoličanci i evangeličanci, bogati i soromaki, vsi ste njéni, nad vse vas razprestera svoje materne peroti, zato ka ste vsi njena deca, zato ka ste vsi Slovenci. To ste! ... To veselo vest, glas preradosten tvojega rešenja ti naznanja tvoja slovenska mati, mati Slovenija. Prekjezeroletno robstvo konec jemle. ... Veseli se, dobro slovensko lüdstvo, vüra tvoje slobode je odbila, vernost tvoja je plačo dobila!"


Jožef Klekl, star.
Novine, 17. avgust 1919

Priključitev prekmurja k matičnemu narodu


Spoštovani obiskovalci spletne strani!


Spletna stran, ki je pred vami, vam ponuja osnovne informacije o zgodovinskih dogodkih, ki so tako ali drugače zaznamovali Prekmurje. Gre za prelomnico v zgodovini Prekmurja in smo zaradi tega želeli ta dogodek kot tudi vse druge mejnike, postaviti in predstaviti tudi na svetovnem spletu.

Spletna stran, je bila vzpostavljena v okviru projekta "90 let priključitve Prekmurja", ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, v okviru programa LEADER, preko javnega poziva LAS Pri dobrih ljudeh.

Projekt je zajemal tudi druge aktivnosti in sicer v jasnosti precej odmevno pripravo in izdelavo ovitka s spominsko znamko in kovancem – spominskim medaljonom, ki sta bila izdelana pod okriljem Društva PREKMURSKA HERBIJA, prijavitelja in nosilca projekta,  v znak simbolne počastitve 90. obletnice priključitve Prekmurja matičnemu narodu.

Nekaj fotografij:

     

 

Projekt in rezultati so bili predstavljeni tudi v medijih:
Prav tako vas vabimo, da se nam pridružite na forumu!
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se